Akut

Akuista

Akku on yksi tärkeimmistä komponenteista kaikille sähköajoneuvoille, ja tämä pätee myös sähköveneisiin. Valittavana on laaja valikoima akkutyyppejä, ja näiden eri tyyppien eron ymmärtäminen voi olla monimutkaista, ilman että mene kemiaan, mutta tässä on yhteenveto käytettävissä olevista eri tyypeistä ja selitys miksi Finer EI käytä litiumakkuja.

 

Sähköveneen mahdolliset akut voidaan yleensä jakaa kahteen pääryhmään, lyijyakut ja litiumakut. Lyijyhapporyhmä voidaan sitten jakaa tulva-lyijyakkuihin, AGM-akkuihin ja geeli-akkuihin. Litiumakut voidaan jälleen jakaa litiumpolymeeri- ja litiumioniakkuihin. Lithium Ion -perheestä löytyy akkutyyppejä, jotka ovat yhä yleisempiä veneissä ja muissa ajoneuvoissa, niiden pienen painon vuoksi.

 

Litiumioniakun haittana on kustannusten lisäksi se, että litiumioniakut ovat helposti syttyviä! Ne voivat helposti syttyä itsestään, ja kun ne palavat, voit tehdä asialle hyvin vähän. Tästä syystä Finer ei käytä litiumakkuja, arvostamme liian paljon omaa ja asiakkaidemme turvallisuutta. Jos auton akku alkaa palamaan, voit astua ulos ja säästää itseäsi ja kaikkea muuta autossa, mutta mitä tekisit veneessä, jos se itse syttyy merellä?

 

Finer on päättänyt käyttää GEL-akkuja kaikissa ratkaisuissaan. Nämä akut kestävät syväkierrokäyttöä, jota tarvitaan sähköveneessä, lyhentämättä niiden käyttöikää. Niitä ei voida verrata ”normaaleihin” tulvineisiin lyijyakkuihin, joita tavallisesti käytetään polttomoottoreiden käynnistämiseen, akkujen ominaisuudet ovat täysin erilaiset. Tulvittu lyijyhappoakku on suunniteltu tuottamaan suuri teho lyhyeksi ajaksi ja syväkierrokäyttö tuhoaa niitä. Geeliakku on suunniteltu antamaan matalampaa virtaa pitkäksi aikaa ilman, että syvät jaksot vahingoittavat sitä. Geeliakun lisäpaino verrattuna litium-ioniakkuun voidaan käyttää hyväksi. Esimerkiksi Finerin sähköveneessä, Gretassa, akkua käytetään painolastina veneen vakauttamiseksi, mikä antaa veneen, joka on erittäin vakaa hänen kokoluokassansa, vaarantamatta suorituskykyä. Gel-akun halvempi hinta litiumiin verrattuna, on myös mukava ominaisuus.

Tarkemmat tiedot

  • Tyyppi GEL
  • ah 100/200
  • V 12V

Amenities

Lorem ipsum

Morbi vestibulum volutpat enim. Aliquam lobortis. Integer tincidunt. Vivamus consectetuer hendrerit lacus. Etiam ut purus mattis mauris sodales aliquam.

In hac habitasse platea dictumst. Sed cursus turpis vitae tortor. Proin magna. In ac felis quis tortor malesuada pretium. Morbi mollis tellus ac sapien.

Mauris sollicitudin fermentum libero. Praesent egestas tristique nibh. Suspendisse nisl elit, rhoncus eget, elementum ac, condimentum eget, diam. Etiam vitae tortor. Suspendisse faucibus, nunc et pellentesque egestas, lacus ante convallis tellus, vitae iaculis lacus elit id tortor.

Käytä tätä venettä mökkiveneenä, kuljetusveneenä, kalastusveneenä, auringonottoveneenä tai nautintoveneenä.

…Tai sinun haluamallasi tavallasi. 

Ota yhteyttä!

Phone phone
Email
WhatsApp whatsapp
Fluent Forms fluent_forms
chat